24 Haziran 2012 Pazar

Samsa

Malzemeler


  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı orta incelikte kıyılmış ceviz yada fındık
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker


Şerbet için



  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu


Hazırlanışı


Milföyler çözüldükten sonra her bir parçayı merdane ile açıyoruz.Karış olacak şekilde.Cevize yumurta akını ve iki yemek kaşığı şekeri ilave edip karıştırın.Açtıktan sonra bir kenarına hazırladığımız ceviz içini koyup rulo yapıyoruz.Her bir ruloyu iki parmak genişliğinde dilimliyoruz.Böylece fırına koyacağımız tepsiye diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verelim.Tatlımız pişerken bir tencereye şeker  ve suyu alıp şerbetimizi hazırlayalım.Yaklaşık 15 dakika kaynatalım.Limon suyunu sıkıp ocaktan alalım.Fırından çıkardığımız tatlılarımızın üzerine sıcak şerbeti gezdirelim.Soğuduktan sonra servis edelim.

0 yorum:

Yorum Gönder