26 Haziran 2012 Salı

Patatesli Fesleğenli Börek


Malzemeler


  • 4 adet yufka
  • 2 adet patates
  • 1 bağ fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 1kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı


Patatesleri haşlayın,kabuklarını soyup bir karıştırma kabına rendeleyin.İçine bir su bardağı süt,dövülmüş sarımsak,tereyağı ve biraz tuz atıp karıştırın.Püre soğuduktan sonra içine ince kıyılmış fesleğenleri ilave edin.Yufkayı açın içine bir sıra patatesi rulo yaparak bıçak ile ortadan kesip tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırına atın 30 dakika pişmesi yeterli olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder