26 Haziran 2012 Salı

Tulumba Tatlısı


Malzemeler



  • 2.5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz


Kızartmak için;



  • 2 su bardağı sıvı yağ


Şerbet için;



  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu


Hazırlanışı


Şerbeti hazırlarken,şekerle suyu kaynatın.Limon suyunu ilave edin.15 dakika daha kaynatın.Kenara alın.Su,tereyağı,tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayınca ununu birden dökerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak pişirmeye devam edin.5 dakika sonra ateşten indirin.Ilınınca yoğurun,yoğururken içine teker teker,hamura yedire yedire yumurtaları kırın.En son bir kahve fincanı su katın.Tekrar karıştırın.Hamur torbasına yada krema şırıngasına  hamuru doldurun.Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.Kızartma tenceresinde ki yağı kızdırın.Ateşten alıp ılınmasını bekleyin.Tekrar altını yakıp sıktığınız hamurları içine bırakın.Yağ çok sıcak olmamalı.Tulumbaları çevirmek suretiyle her tarafını iyice kızartın.El kevgiriyle yağını süzerek alıp,soğuk şerbete atın.Şerbetini iyice çekince tabağa alarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder