27 Haziran 2012 Çarşamba

Bayram Çorbası


Malzemeler



  • 100 gr. Kuzu  gerdan
  • 2 Çorba kaşığı un
  • 2çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı et suyu
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Bir tutam kırmızı biber
  • Tuz


Hazırlanışı


Kuzu gerdanını dört su bardağı suda haşlayın.Küp Küp doğrayın.Suyunu süzüp,ayrı bir tencereye alın.İki çorba kaşığı un,iki çorba kaşığı yoğurt,yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın.Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin.Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.Tencereyi ocaktan alın.Ayrı bir yerde üç çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp,çorbanın üzerine gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder