24 Haziran 2012 Pazar

Kadayıf

Malzemeler


  • 500 gr. tel kadayıf
  • 250 gr. tereyağı
  • 250 gr.ceviz


Şurubu için


  • 750 gr. toz şeker
  • 4 su bardağı süt


Hazırlanışı


Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın.Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın.Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın.Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın.Yarısını tepsiye yayıp bastırın.Cevizi rondo dan geçirip kadayıfı üzerine serpiştirin.Kalan kadayıfa cevizleri yayın.Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika ,üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Şurubu için,sütü tencereye aktarın.Şekeri ilave edip karıştırın.Şeker eridikten sonra kaynatın.Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin.Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın.Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerine iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder